

ASPHO 2021 Review Course Schedule (Virtual)

January 27-30, 2021 All times Central Time (CT)

Wednesday (1/27)	Thursday (1/28)	Friday (1/29)	Saturday (1/30)
9:30 - 9:45am CT Welcome Paul Harker-Murray, MD Cindy Neunert, MD, MSCS 9:45-11:00am Brain Tumors	9:30 - 10:45am CT Disorders of Leukocytes Carl Allen, MD, PhD (60 min)	9:30 - 11:15am CT Clinical Pharmacology and Targeted Therapies Beth Fox, MD (90 min)	9:30 - 11:00am CT Transfusion Medicine Rachel Bercovitz, MD (75 min)
Jason Fangusaro, MD (60 min) 11:00 - 11:15am - Break	10:45 - 11:00am - Break	11:15 - 11:30am - Break	11:00 - 11:15am - Break
11:15am - 12:30pm Acute Lymphoblastic Leukemia Mignon Loh, MD (60 min)	11:00am - 12:15pm Retinoblastoma, Germ Cell Tumors and Hepatoblastoma Carlos Rodriguez-Galindo, MD (60 min)	11:30am - 12:45pm Hemoglobinopathies Melissa Frei-Jones, MD (60 min)	11:15am - 12:30pm Thrombotic Disorders Sarah O'Brien, MD, MSc (60 min)
12:30 - 12:45pm - Break	12:15 - 12:30pm - Break	12:45 - 1:00pm - Break	12:30 - 12:45pm - Break
12:45 - 2:00pm Stem Cell Transplantation Michael Pulsipher, MD, PhD (60 min)	12:30 - 1:45pm Immunology and Immunodeficiency Sung-Yun Pai, MD (60 min)	1:00 - 2:15pm Blood Coagulation Overview and Acquired Hemorrhagic Disorders Guy Young, MD (60 min)	12:45- 2:00pm Nutritional Anemias Jackie Powers, MD, MS (60 min)
2:00 - 2:15pm - Break	1:45 - 2:00pm - Break	2:15 - 2:30pm - Break	2:00 - 2:15pm - Break
2:15 - 3:30pm Myeloproliferative, Myelodysplastic, and Histiocytic Disorders Ken McClain, MD, PhD (60 min)	2:00 - 3:00pm Neuroblastoma Emily Greengard, MD (45 min)	2:30 - 3:45pm Inherited Bleeding Disorders Guy Young, MD (60 min)	2:15 - 3:30pm Sarcomas David Walterhouse, MD (60 min)
3:30 - 4:00pm Virtual Networking/Social	3:00 - 3:15pm Break		3:30 - 3:45pm Closing Comments/Reminders Paul Harker-Murray, MD Cindy Neunert, MD, MSCS
	3:15 - 4:00pm Wilms' Tumor and Other Renal Tumors Elizabeth Mullen, MD (30 min)		

Since the event is virtual and to account for multiple time zones, live sessions will start each day at 9:30am CT (7:30am PT) and sessions will end no later than 4:00pm CT (5:00pm ET).

There are 31 total sessions, including 17 synchronous/live sessions built into the schedule above. All live sessions will be pre-recorded and played live, which will allow speakers to join in the conversation and answer attendee questions in real-time. In addition, all live sessions include 15 minutes built-in within the times allocated above, for live question/answer at the end.

Each live session is separated by 15-minute breaks, allowing attendees time to answer emails, grab a quick snack, check in on their kids/pets, etc.

The remaining 14 asynchronous sessions will be pre-recorded and available on-demand. Faculty from those sessions will be available during virtual office hour sessions (question/answer/self-assessment question review) scheduled during February and/or March. At least 4 virtual office hour sessions will be scheduled, with 3-4 faculty participating in each session.

Review Course attendees will have access to all sessions on-demand through March 31, 2023.

On-Demand Sessions:

- 1. Research in Ethics and Quality Improvement Jennifer Kesselheim, MD, MEd (45 min)
- 2. Biostatistics and Epidemiology Michael Anderson, PhD (60 min)
- 3. Review of Peripheral Blood and Bone Marrow Morphology: Non-malignant Hematology Matthew Oberley, MD, PhD (45 min)
- 4. Review of Peripheral Blood and Bone Marrow Morphology: Malignant Diseases Mark Fleming, MD, DPhil (45 min)
- 5. Bone Marrow Failure Zora Rogers, MD (60 min)
- 6. Acute and Chronic Myelogenous Leukemia Patrick Brown, MD (60 min)
- 7. Congenital and Acquired Hemolytic Anemias Rachael Grace, MD (60 min)
- 8. Vascular Anomalies Denise Adams, MD (60 min)
- 9. Lymphoma Paul Harker-Murray, MD (60 min)
- **10.** Disorders of Platelets Cindy Neunert, MD, MSCS (60 min)
- **11.** Survivorship Karen Effinger, MD (45 min)
- 12. Palliative and Supportive Care Katharine Brock, MD (45 min)
- 13. Cancer Predispositions Julia Meade, MD (45 min)
- 14. Oncologic Emergencies Lauren Pommert, MD, MS (30 min)