

ASPHO 2025 Review Course Schedule (Virtual)

January 23-26, 2025

All times Central Time (CT)

Thursday (1/23)	Friday (1/24)	Saturday (1/25)	Sunday (1/26)
9:00 - 9:15am CT	9:00 - 10:45am CT	9:00 - 10:15am CT	9:00 - 10:30am CT
Welcome	Clinical Pharmacology and Targeted	Sickle Cell Disease	Transfusion Medicine
Jeff Hord, MD, ASPHO President	Therapies	Susan Creary, MD (30 min)	Rachel Bercovitz, MD (75 min)
Cindy Neunert, MD, MSCS, Chair	Beth Fox, MD (90 min)		Q/A (15 min)
Julia Meade, MD, Vice Chair	Q/A (15 min)	Other Hemoglobinopathies	
		Tim McCavit, MD (30 min)	
9:15 - 10:30am			
Brain Tumors		Combined Session Q/A (15 min)	
Jason Fangusaro, MD (60 min)			
Q/A (15 min)			
10:30 - 10:45am	10:45 - 11:00am	10:15 - 10:30am	10:30 - 10:45am
Break	Break	Break	Break
10:45am - 12:00pm	11:00am - 11:30am	10:30am - 12:00pm	10:45am - 12:00pm
Acute Lymphoblastic Leukemia	Retinoblastoma	Blood Coagulation Overview and Acquired	Disorders of Leukocytes
Elizabeth Raetz, MD (60 min)	Rachel Brennan, MD (20 min)	Hemorrhagic Disorders	Kelly Walkovich, MD (60 min)
Q/A (15 min)	Q/A (10 min)	Guy Young, MD (75 min) Q/A (15 min)	Q/A (15 min)
	11:30 - 11:45am		
	Break		
	11:45 - 12:15pm		
	Germ Cell Tumors		
	Lindsay Frazier, MD (20 min)		
	Q/A (10 min)		
12:00 - 1:00pm	12:15 - 12:45pm	12:00 - 12:30pm	<mark>12:00 - 12:45pm</mark>
Lunch Break	Lunch Break	Lunch Break	Lunch Break
Virtual Networking with Mentor Panel			
12:00 - 12:15 Break (grab food)			
12:15 - 12:45 Networking Lunch Panel			
12:45 - 1:00 Break			
1:00 - 2:15pm	12:45 - 2:00pm	12:30 - 2:00pm	12:45 - 2:00pm
Acute and Chronic Myelogenous	Sarcomas	Inherited Bleeding Disorders	Thrombotic Disorders
Leukemia	Bradley DeNardo, MD (60 min)	Guy Young, MD (75 min)	Sarah O'Brien, MD, MSc (60 min)
Lauren Pommert, MD (60 min)	Q/A (15 min)	Q/A (15 min)	Q/A (15 min)
Q/A (15 min)			
2:15 - 2:30pm	2:00 - 2:15pm	2:00 - 2:15pm	2:00 - 2:15pm
Break	Break	Break	Break

2:30 - 3:45pm Lymphoma Paul Harker-Murray, MD (60 min) Q/A (15 min)	2:15 - 3:15pm Neuroblastoma Emily Greengard, MD (45 min) Q/A (15 min)	2:15 - 3:30pm Immunology and Immunodeficiency Sung-Yun Pai, MD (60 min) Q/A (15 min)	2:15 - 3:30pm Congenital and Acquired Hemolytic Anemias Rachael Grace, MD (60 min) Q/A (15 min)
3:45 - 4:00pm Break	3:15 - 3:30pm Break	3:30 - 3:45pm Break	3:30 - 3:45pm Closing Comments/Reminders/Adjourn Cindy Neunert, MD, MSCS, Chair Julia Meade, MD, Vice Chair
4:00 - 5:15pm Stem Cell Transplantation Michael Pulsipher, MD, PhD (60 min) Q/A (15 min)	3:30 - 4:15pm Histiocytic Disorders Michael Jordan, MD (30 min) Q/A (15 min)	3:45 - 5:00pm Nutritional Anemias Jackie Powers, MD, MS (60 min) Q/A (15 min)	
	4:15 - 4:30pm Break		
	4:30 - 5:15pm Wilms' Tumor and Other Renal Tumors Jeff Dome, MD (30 min) Q/A (15 min)		

To account for multiple time zones, live sessions will start each day at 9:00am CT (7:00am PT) and sessions will end no later than 5:15pm CT (6:15pm ET).

There are 35 total sessions, including 22 synchronous/live sessions built into the schedule above. All live sessions will be pre-recorded and played live, which will allow speakers to join in the conversation and answer attendee questions in real-time. In addition, all live sessions include 10-15 minutes built-in within the times allocated above, for live question/answer with the speaker at the end of the video lecture. Each live session is separated by at least 15-minute breaks, allowing attendees time to answer emails, grab a quick snack, check in on their kids/pets, etc. There is a larger lunch break each day. The remaining 13 asynchronous sessions listed below will be pre-recorded and available on-demand only.

Review Course attendees will have access to all sessions on-demand through March 31, 2027.

On-Demand Sessions:

- 1. Research Ethics and Quality Improvement Jennifer Kesselheim, MD, MEd (45 min)
- 2. Biostatistics and Epidemiology Deirdra Terrell, PhD, PhD (60 min)
- 3. Review of Peripheral Blood and Bone Marrow Morphology: Non-malignant Hematology Matthew Oberley, MD, PhD (45 min)
- 4. Review of Peripheral Blood and Bone Marrow Morphology: Malignant Diseases Mark Fleming, MD, DPhil (45 min)
- 5. Bone Marrow Failure Taizo Nakano, MD (60 min)
- 6. Vascular Anomalies Denise Adams, MD (60 min)
- 7. Disorders of Platelets Cindy Neunert, MD, MSCS (60 min)
- 8. Survivorship Karen Effinger, MD (45 min)

- 9. Palliative and Supportive Care Katharine Brock, MD (45 min)
- **10.** Cancer Predispositions Julia Meade, MD (45 min)
- 11. Oncologic Emergencies Prerna Kumar, MD (30 min)
- 12. Liver Tumors and Other Rare Tumors Marcio Malogolowkin, MD (30 min)
- 13. Myeloproliferative and Myelodysplastic Disorders Nicole Kucine, MD (30 min)